De sieraden van Essy Jewelry zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Ieder materiaal heeft zijn eigen, unieke eigenschappen. Onderstaand een korte uitleg per materiaal en eventuele tips om zo lang mogelijk van jouw sieraad te kunnen genieten. 

 

Roestvrij Staal

De sieraden bij Essy Jewelry die gemaakt zijn van roestvrij staal, zijn gemaakt van een hoog gelegeerd staal. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren zilver en goud, waarbij de goudkleurige sieraden een sterke plating hebben.
Roestvrij staal oxideert niet en is duurzaam. Dit betekent dat roestvrij staal dus een erg sterk materiaal is en zijn naam te danken heeft aan het feit dat het zo goed als niet verkleurt.

 

Metaal Gold Plated

Deze sieraden zijn gemaakt van metaal met een gold plated laag. Bij de gold plated sieraden wordt er een laagje van 2.5 micron in 14K goud, wit goud (voor de kleur zilver) of rosé goud gebruikt. De kwaliteit van deze sieraden blijft lang goed.

 

Metaal

Houd er rekening mee dat sieraden van metaal gevoelig zijn voor verkleuring. Dit betekent dat je erg voorzichtig om moet gaan met het sieraad en het goed moet verzorgen.

Zo houd je je metalen sieraden het langste mooi:

  • Doe je sieraden af als je parfum, make up en andere verzorgingsproducten op wilt doen.
  • Doe je sieraden als je gaat slapen af, zo komt het sieraad niet onnodig in contact met de zuurgraad van je huid en voorkom je beschadigingen en vervormingen.
  • Doe je sieraden af als je gaat douchen, zwemmen of sporten.
  • Doe je sieraden af bij zwaar werk of als je gaat schoonmaken.
  • Berg je sieraden altijd op in een beschermd doosje, waar ze niet makkelijk beïnvloed kunnen worden door invloeden van buitenaf zoals lucht en water.